Skip to content
Politică

Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar al Sectorului 3: Decizie de ultimă oră a prefectului Capitalei – DOCUMENT

Inquam Photos / George Călin
" "

Robert Negoiță, candidat la Primăria Sectorului 3 din partea nou-înființatului partid Pro București 2020, și-a pierdut mandatul de edil câștigat în 2016, când a candidat din partea PSD, în urma unei sesizări depuse la Prefectura București de către Mihail Neamțu și PMP.

Decizia Prefecturii București:

" "
" "

Pe 21 august, Mihai Neamțu scria:

”Pesedistul certat cu legea, meșterul bordurilor duble din sectorul 3, milionarul prezent în dosarele de proxenetism ale DIICOT și edilul amendat pentru încălcarea regulilor din timpul pandemiei, dl. Robert Negoiță nu mai are ce căuta în sediul Primăriei Sectorului 3. Am adresat ieri instituției Prefectului Municipiului București, domnului Gh. Cojanu (PNL), următoarea sesizare.

Având în vedere:

• prevederile Art. 160 „Încetarea de drept a mandatului primarului” alin. (1) „Mandatul primarului încetează, de drept, în următoarele cazuri:” lit. h) „pierderea, prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales;” din Codul Administrativ,

• prevederile Art. 8 alin. (2) din Legea 14/2003 „Înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior.”, dar și

• prevederile Art. 50 alin. (3) din Legea 115/2015 „Nu se admit liste de candidați independenți pentru funcția de consilier.”

Prin prezenta vă supun atenției dumneavoastră, în vederea adoptării măsurilor care se impun, următoarele:

În conformitate cu Anexa la Hotărârea 20 din 19.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripție Nr.3 – Sectorul 3, Municipiul București pentru alegerea autorităților administrației publice locale din anul 2020, atașată la prezenta adresă, la poziția numărul 1 pe lista de candidați la consiliul local al sectorului 3, propuși de alianța electorală „PRO BUCUREȘTI 2020” este actualul Primar al Sectorului 3, domnul Negoiță Robert-Sorin, ales în funcția de primar pe listele electorale ale Partidului Social Democrat.

Astfel constatăm că sunt îndeplinite condițiile încetării de drept a mandatului de primar al domnului Negoiță Robert-Sorin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *