Skip to content
Politică

Robert Sighiartău, întâlnire cu românii din Spania: Eu știu ce mare gol ați lăsat voi în România

" "

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat sâmbătă în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, alături de Rareș Bogdan, cu românii din Spania, că prin plecarea lor, aceștia au lăsat un gol spiritual, economic, material și financiar în țară.

„Sunt emoționat pentru că vorbesc în fața unor români de care mi-e dor. Și vă spun asta din inimă pentru că eu știu ce mare gol ați lăsat voi în România. Ați lăsat un gol spiritual în România pentru că ați dus cu voi credința, ați dus cu voi tradiția și ați adus-o aici în Spania. Ați lăsat în România un gol economic, material și financiar. Țara suferă pentru că cei mai buni muncitori, cei mai buni oameni, cei mai buni medici, cei mai buni arhitecți, cei mai buni constructori au plecat din țară. Ați lăsat un mare gol. Țara noastră are nevoie de diaspora. Sunt peste 4 mil de români în străinătate. Cred că se vor întoarce din diaspora cel puțin 1,5 mil de români. Cred că se vor întoarce. Am neamuri, am rude, sunt mulți bistrițeni în diaspora, țin legătura cu ei și mi-au spus foarte clar: „Robert, ca să ne întoarcem în România avem nevoie de speranță. Cineva trebuie să ne dea speranță!”. Să știți că românii care trăiesc acum în România suferă. Și este o problemă în primul rând spirituală, morală, pentru că în fruntea țării stau oameni imorali, oameni care nu au principii, care nu au valori, oameni cinici care nu țin la țara lor și nu țin nici măcar la viitorul copiilor lor. Și normal că țara merge în funcție de conducătorul pe care îl are. Daca are conducători buni și drepți, țara va merge bine. Dacă nu, va merge rău. Totul pornește de la români. Românii au nevoie de speranță”, a declarat Robert Sighiartău.

" "
" "

În perioada 12-13 aprilie 2019, Rareș Bogdan, candidatul PNL la alegerile europarlamentare împreună cu Robert Sighiartău, secretarul general al PNL s-au întâlnit cu românii din comunitățile din Castellon și Madrid, Spania.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *