Skip to content
" "
Politică

Robert Sighiartău, noi vești despre alocațiile copiilor. Când se vor majora

Pro Politica

Deputatul liberal Robert Sighiartău a declarat, sâmbătă, pentru PSNews.ro că alocațiile copiilor se vor mări în luna aprilie și nu în luna martie, așa cum era prevăzut, din cauza coaliției PSD-ALDE care a refuzat să dea o OUG în acest sens.

”Alocațiile copiilor din păcate se vor majora numai din aprilie. Zic din păcate pentru că PSD-ALDE au mai furat o alocație de pe luna martie, pentru că nu au vrut să dea ordonață de urgență sau să pună în aplicare legea pe care am avut-o la cameră, ca această alocație să intre din 1 martie, deci au mai vrut să mai fure încă o lună de zile ca să găsească diferite modalități de manipulare și de a spune că de fapt alocația nu se majorează din cauza președintelui României, ceea ce este fals. Alocația se va primi, mă bucur că am pus umărul la această majorare și sunt sigur că următoarea perioadă, împreună cu echipa Partidului Național Liberal vom veni cu un pachet mai larg de susținere a familiilor din România și a copiilor”, a afirmat Robert Sighiartău, în cadrul summitului liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European.

Declarația liberalului vine în contextul în care în data de 19 februarie, Guvernul a adoptat Ordonanţă de Urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, măsura care trebuia aplicată de la data de 1 martie.

Însă, OUG 9/2019 prin care alocațiile pentru copii vor fi majorate a fost votată în data de 11 martie 2019, în ședința Senatului în unanimitate, ceea ce înseamnă că Legea va intra în vigoare din luna următoare a celei în care se adoptă bugetul de stat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *