Skip to content
Politică

Robert Sighiartău (PNL): Dacă ar fi să aleg între a intra la guvernare cu USR sau cu PMP, aş alege PMP

psnews.ro
" "

Secretarul general al PNL Robert Sighiartău a declarat în cadrul unei emisiuni de la TVR 1 că dacă ar avea de ales între a guverna cu PMP sau cu USR, ar alege PMP, motivând că formaţiunea are „aceleaşi valori creştin-democrate” ca şi PNL.

În cadrul emisiunii a fost prezent şi deputatul PMP Robert Turcescu, care, la rândul său, a explicat că îşi doreşte să ajungă la guvernare într-o majoritate cu PNL.

" "
" "

Am fost în minoritate mai bine de 3 ani. În actualul mandat n-am făcut decât să ne luptăm cu guverne toxice, ticăloase, să ne străduim să menţinem lucrurile în limitele normalităţii. În viitorul mandat, sper ca PMP să devină parte dintr-o majoritate guvernamentală solidă. Fiind în opoziţie atâta amar de vreme, iniţiativele noastre nu au fost adoptate/promulgate. Într-un viitor mandat, sper să ducem cu adevărat lucrurile spre drumul cel bun. (…) Da, eu văd PMP la guvernare”, a declarat Robert Turcescu.

De cealalaltă parte, secretarul general al PNL Robert Sighiartău a afirmat că şi-ar dori ca liberalii să fie la guvernare alături de PMP.

Da, ne-am propus să rămânem la guvernare. Eu vreau cu Robert Turcescu…de altfel, nu e un secret că suntem împreună şi în prezent. PMP, la fel ca PNL, se află în familia europeană PPE (Partidului Popular European – n.red). Avem aceleaşi valori creştin-democrate. Românii trebuie să ştie că, în acest moment, PMP şi PNL deţin doar 27% din Parlament, motiv pentru care nu s-au putut face schimbări structurale, deşi ne-am dorit”, a menţionat Sighiartău, citat de adevarul.ro.

La întrebarea: „dacă aţi avea de ales între a intra la guvernare cu USR sau cu PMP, pe cine aţi alege?”, liberalul Robert Sighiartău a răspuns deschis: „Aşa cum am spus deja, mă simt mai apropiat de partidul din aceeaşi familie europeană”.

Liderul PLUS Bucureşti Vlad Voiculescu a reacţionat la declaraţia liberalului, explicând că pentru unii „a intra la guvernare nu înseamnă nimic”.

Pentru unii… a «intra la guvernare» nu inseamna nimic altceva decat a imparti puterea. Nu pentru a servi ci ca ei sa se serveasca, pe sine si partidul din care provin. Poate curand aflam că unul sau altul de acolo vrea să împartă puterea şi cu Ponta. Că doar şi el s-a «luptat» cu PSD-ul. Că vorba aia, s-au mai ajutat în Parlament şi e şi el om şi tre să mănânce şi la gura lui”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

1 comentariu la “Robert Sighiartău (PNL): Dacă ar fi să aleg între a intra la guvernare cu USR sau cu PMP, aş alege PMP

  1. Sunt Complet de acord ,tovarasul Petrov , a „turnat” dar a si baut iar fostul PDL este „restructuratul PNL.Si unul si altul provin doar din FSN , tovarasul de drum si indemnuri tovarasul”Ilici ” . Diaspora o sa voteze cu VEORICA de data asta , decit cu „neomaxisti” si „terfelisti ” lui Coroiu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *