Skip to content
" "
Politică

Robert Sighiartău reacționează la declarațiile PSD privind alocațiile: Este o bătaie de joc. Să le fie rușine!

B1.ro

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat vineri seara, într-o emisiune televizată, că fără emiterea unei ordonanţe în acest sens, copiii nu vor putea lua alocaţii majorate.

Ministrul Muncii și premierul Dăncilă au declarat că proiectul de OUG a fost deja eleborat, urmând să fie suspus dezbaterii publice.

" "

Ideea acestui amendament a fost următoarea: felul în care a fost propusă alocaţia pentru copii de colegii liberali a fost indicată total greşit sursa de unde să fie această alocaţie acordată. Cu alte cuvinte, s-a ştiut de la început. Eu sper că au oameni în partid care cunosc partea de finanţe, economie, adică sper, nu o pot dovedi şi atunci au propus ceva ce nu se putea aplica, adică o bătaie de joc, în Parlament, încercând să iasă cu ceva din această discuţie pe buget. Dacă rămânea în felul în care dânşii au propus acest amendament era clar inaplicabil, pentru că puteam să luăm această sumă de 2,1 miliarde de lei în buget pentru alocaţii, dar alocaţii care se acordau pe baza unei legi, 61 dacă nu mă înşel, care stabileşte aceste plafoane. Cu alte cuvinte, la plafoanele vechi dădeam aceeaşi sumă copilului cu toate că această sumă a fost alocată la buget. De asta a venit preşedintele Dragnea cu această propunere, acest amendament ca să se poată da această alocaţie”, a subliniat Teodorovici, legat de amendamentul depus de liberalul Robert Sighiartău la proiectul de buget pe 2019.

Cât privește declarațiile reprezentanților partidului aflat la guvernare, Robert Sighiartău a precizat, în exclusivitate pentru PSNews:

PSD și ALDE dezinformează și încearcă să confiște o victorie a Partidului Național Liberal.

Există cadrul legal prin care să se facă majorarea, în sensul că există proiectul de lege al PNL, depus de mine, care a fost respins la Senat și urmează să vină la Camera Deputaților”.

E o bătaie de joc. Pentru alte lucruri au găsit bani, au cel mai mare aparat guvernamental pe care l-a avut vreodată România, dau locuri de muncă la toate amantele și la toți favoriții lor, iar pentru copiii României nu au bani. Repet, este o bătaie de joc”, a mai spus deputatul liberal.

Puteți citi mai multe AICI.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *