Skip to content
Puterea Știrilor Video

Robert Sighiartău, veste bună pentru mamele care au mai mult de doi copii: ce proiect legislativ are în vedere

psnews.ro

Robert Sighiartău  secretarul general al PNL a fost invitat, vineri, la emisiunea ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit, printre altele, și de ideile pe care urmează să le pună în practică în perioada următoare.

Astfel, liberalul a precizat că are în vedere să taie din impozit pentru mamele care fac mai mult de doi copii și îmbunătățirea zonei economice din zona rurală, pentru a determina tinerii să își construiască un viitor aici.

”Noi avem o mare problemă, de ce, pentru că foarte multă populație pleacă din zona rurală, spre zona urbană, și în special centrele urbane, în momentul în care vii din zona rurală, unde ai foarte mult spațiu și la propriu și la figurat și unde-s case foarte multe. În momentul în care vii la urban și familiile tinere se mută într-un loc, dau un exemplu, atunci statistic, familiile tinere pentru că n-au suficient spațiu, fac un copil, maxim doi, dacă ne uităm la rată, media este de 1. Pentru că nu mai au spațiul, ei s-au mutat zona urbană .

Deci sunt foarte multe măsuri pe care le avem în vedere, în primul rând vrem să tăiem taxele, impozitul, pe venit pentru mamele care fac mai mulți de doi copii, la al treilea copil, mama să nu mai plătească impozit pe venit, ca să susții și să încurajezi, pentru că cheltuielile cu copilași sunt destul de mari.

O altă măsură așa cum v-am spus este să gândim și să îmbunătățim zona economică din viața rurală, în sensul că să ne concentrăm pe fermele de familie, să încercăm să-i încurajăm pe tineri să rămână în zona rurală, să-și întemeieze acolo o familie, să poată să-și deschidă o afacere în zona aceea, pentru ca să putem repopula România. Comunele din România se confruntă cu o mare problemă. Se depopulează, pe lângă faptul că migrează în alte țări, au tendința să migreze spre centrele urbane foarte mari, și prin acel moment se creează și o problemă de genul acesta”,  a afirmat deputatul.

De altfel, Robert Sighiartău a precizat că în perioada următoare are în vedere și axarea pe domeniul cercetării.

Încă lucrăm la cercetare, pentru că am discutat cu specialiști, inclusiv din Academia Română,  am făcut cercetări și în alte zone să vedem ce măsuri au funcționat în alte țări care au pus accent pe stimularea natalității și pe demografie, sunt mai multe măsuri și în mai multe arii de lucru”, a explicat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *