Skip to content
Politică

Robert Turcescu dă verdictul: Este cât se poate de limpede la acest moment că Cioloș va captura partidul USR

Inquamphotos.com

Deputatul PMP Robert Turcescu consideră că aderarea europarlamentarului Cristian Preda la  partidul lui Dacian Cioloș, PLUS , constituie un avantaj, dar și că datorită lui, fostul premier va ”căpăta un atuu puternic”. De altfel, Robert Turcescu crede că Preda a intrat într-un ”joc politic de negociere” a lui Cioloș cu USR-ul.

”Îi doresc succes domnului Preda în noul lui demers politic sau parcurs politic. În același timp, domnul Preda este actor într-un joc politic de negociere pe care îl poartă partidul domnului Cioloș, PLUS cu USR, negociere pe marginea alcătuirii listei pentru alegerile europarlamentare. Avându-l pe domnul Preda în partid, domnul Cioloș capătă în acest moment un atuu puternic pentru că legislația bizară, care trebuie corectată, din România spune că beneficiezi de oameni în secțiile de votare dacă ai un europarlamentar, ceea ce se va întâmpla cu partidul domnului Cioloș. Cristian Preda este un avantaj pentru PLUS, în negocierile pe care le va partidul domnului Cioloș cu USR-ul, îi vor pune pe masă, vorbesc de domnul Cioloș, faptul că au un europarlamentar , că vin cu prezența oamenilor în secțiile de vot, ceea ce USR-ul nu va avea”,  a declarat, miercuri, deputatul Robert Turcescu pentru PSNews.ro

Mai mult, Robert Turcescu este de părere că ”în curând”  USR și PLUS vor deveni o singură formațiune politică sub conducerea fotului premier tehnocrat Dacian Cioloș.

”De altfel, mie îmi este cât se poate de limpede la acest moment că domnul  Cioloș va deveni sau va captura partidul USR, cu alte cuvinte, în curând va deveni președintele unei formațiuni născute din fuziunea dintre USR și PLUS. Consider că USR și PLUS dacă vor trece testul acesta al colaborării pentru europarlamentare, vor deveni o singură formațiune politică și vor candida sub formula unei singure grupări politice, probabil și la alegerile locale și la alegerile parlamentare din  2020”, a conchis reprezentantul PMP.

Amintim că eurodeputatul Cristian Preda a anunţat, marţi pe Facebook, că a aderat la PLUS, la invitaţia lui Dacian Cioloş, precizând că va sprijini candidaţii partidului pentru alegerile europarlamentare, însă nu se va înscrie în cursă.

1 comentariu la “Robert Turcescu dă verdictul: Este cât se poate de limpede la acest moment că Cioloș va captura partidul USR

  1. Sincer vorbind mi-ar parea rau ca studentul lui Funar sa-i inghita pe USR, pentru cei din urma asta ar echivala cu o contractie, chiar cred ca ar iesi considerabil mai bine fara … vulpisor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *