Skip to content
Politică

Robert Turcescu, despre parcarea ilegală din fața Guvernului: „Un acord verbal nu ține nici între vecinii de bloc” EXCLUSIV

În buricul Bucureștiului, se află o construcție făcută aparent ilegal, de care beneficiază – culmea! – reprezentanții Guvernului României, adică tocmai aceia care ar trebui să aplice legea.

Mai precis, este vorba despre o parcare din fața Guvernului despre care reprezentanții Primăriei Generale au declarat într-un răspuns oficial pentru PSnews.ro că e construită în urma unui acord verbal între primarul de la acea vreme, Traian Băsescu și premierul de atunci, Adrian Năstase. Deși parcarea de la Piața Victoriei este pe domeniul public și nu apare în registrul parcărilor, beneficiari sunt doar cei care fac parte din Guvern, iar intrarea se face doar pe baza unei cartele despre care nimeni nu știe cum poate fi achiziționată.

Citește și: Dezvăluiri incredibile despre trocurile dintre Băsescu și Năstase, cu terenuri în mijlocul Capitalei EXCLUSIV

Contactat de PSnews.ro, candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu a comentat această problemă, subliniind faptul că „dacă lucrurile se fac pe baza unor abonamente date unor băieți deștepți care numai ei au voie să parcheze acolo, acest lucru nu este în regulă”. 

„Vă pot spune următorul lucru – în momentul de față, felul în care arată parcările cu ghilimelele de vigoare, din București, e un haos total. Nimeni nu știe în acest moment numărul locurilor de parcare pe care le are în administrare, practic, Primăria Generală a Capitalei. Încasările, astăzi, din locurile de parcare, sunt mai mici decât în vremea în care parcarea era administrată de firma Dali. Oamenii care lucrează în parcări și cu care am discutat și care sunt angajați în activitatea domeniului public se vaită și reclamă în permanență că pe lângă faptul că nu există practic o administrare corectă a locurilor de parcare nu există niciun management al acestor locuri de parcare. În orice capitală civilizată din lumea aceasta, locurile de parcare produc bani și nu puțini pentru orice municipalitate. Astăzi, în București, e un haos total pentru că orașul e părăsit din punct de vedere administrativ.

În legătură cu această parcare din fața Guvernului, dacă lucrurile se fac pe baza unor abonamente date unor băieți deștepți care numai ei au voie să parcheze acolo, acest lucru nu este în regulă. În parcările mai ales din centrul orașului ar trebui, din punctul meu de vedere, să existe diferențieri de tarifare pentru că așa se întâmplă, de asemenea, în foarte multe capitale europene. Cu cât parchezi mai mult de centrul orașului, cu atât prețul pentru staționară per oră este mai mare. Acolo, din ce știu eu, cred că pot fi parcate în Piața Victoriei câteva sute bune de mașini. În fiecare zi, acea parcare ar trebui să producă bani pentru municipalitate. Dacă Guvernul vrea parcări, sau oamenii care lucrează în administrație în Guvern vor parcare, să spunem, a lor, ar trebui să și-o construiască. În felul acesta ar trebui puse lucrurile”, a declarat Turcescu.

Întrebat ce părere are despre acest acord verbal încheiat între Primăria Bucureștiului și Guvernul României, Turcescu a declarat că un astfel de acord „nu ține nici între vecinii de bloc”.

„Nu pot decât să iau notă din ceea ce îmi comunicați dvs., în momentul de față – că a existat un acord verbal. Un acord verbal nu ține nici între vecinii de bloc. Prin urmare, nu cred că poate să stea în picioare un acord verbal între două instituții – Primăria Bucureștiului și Guvernul României”, a subliniat Robert Turcescu.

Totodată, întrebat dacă va lua atitudine în această privință în cazul în care va fi ales primar al Capitalei, Turcescu a răspuns: „Dacă voi fi ales, acea parcare va fi administrată de Primăria București și trebuie să producă bani pentru municipalitate. În programul meu de candidat la Primăria municipiului București scrie foarte clar – vreau să înmulțesc centrele de profit pentru Capitală. Asta înseamnă că toate locurile din care administrația Bucureștiului, Primăria Generală, poate să câștige bani pentru locuitorii acestui oraș trebuie identificate și puse să producă bani pentru locuitorii Capitalei. Aceștia trebuie investiți sau trebuie folosiți cu cap”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *