Skip to content
Finanțe/Bănci

ROBOR, vinovatul fără vină, este vizat de ”o campanie nejustificată și falsă”

Telegraf

Indicele interbancar ROBOR, care stabilește nivelul dobânzii la care băncile comerciale se împrumută între ele, a fost ținta unui atac susținut în ultimul an, în mass media autohtone.

Au avut loc discuții interminabile, legate de nivelul ROBOR, care influențează, conform legislației în vigoare, dobânzile creditelor în lei oferite de bănci clienților, persoane fizice și juridice, precum și presiuni de tot felul, care au culminat cu introducerea de către Guvern a ”taxei de lăcomie” pe activele băncilor.

Se pare că mediul bancar s-a săturat de toate aceste presiuni și au existat semnale din piață că se dorește decuplarea dobânzilor la credite de nivelul indicelui ROBOR, lucru despre care a vorbit inclusiv guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Măsura nu ar avantaja însă pe nimeni, pentru că ROBOR este însă, până la urmă, cea mai transparentă, simplă și clară referință pentru piața creditelor.

Iar campania negativă la care a fost supus în ultimul an indicele interbancar este nejustificată, fiind bazată pe neînțelegere și lipsă de cunoaștere a regulilor financiare.

Puteți citi mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *