Skip to content
Politică

Rocada Buşoi-Orban din cursa pentru Primărie. Predoiu fuge de responsabilităţi / EXCLUSIV

Debarcarea europarlamentarului Cristian Buşoi din cursa pentru Primăria Capitalei şi înlocuirea lui cu deputatul Ludovic Orban. Prim-vicepreşedintele PNL (ex-PDL) Cătălin Predoiu face ceea ce ştie cel mai bine: fuge de responsabilităţi.

În perioada în care Buşoi deja se lansase în cursa internă a partidului, presa scria că, în mod normal, preşedintele organizaţiei este cel care ar trebui să îşi asume candidatura pentru funcţia de primar de municipiu. Aproximativ în acelaşi timp, conducerea PNL Bucureşti se unifica sub sceptrul lui Predoiu. Ce a făcut de atunci fostul ministru al Justiţiei pentru liberalii bucureşteni? Mai nimic. Ce a făcut el pentru sine? Destul de multe, având în vedere tentativa de puci împotriva lui Vasile Blaga, sub coordonarea Ancăi Boagiu.

CITIŢI ŞI: Bătrânul comandant îşi elimină adversarul. Cum îl scoate Blaga pe Predoiu din politică / EXCLUSIV

Sursele PSnews.ro vorbeau atunci despre o răzbunare a lui Blaga, care l-a sprijinit pe Predoiu pentru funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti, tocmai din cauza dificultăţii sporite pe care o prezintă această organizaţie. Cu alte cuvinte, vechiul şef din PDL îi dădea lui Cătălin Predoiu mai mult decât poate acesta duce.

CITIŢI ŞI: Ludovic Orban, eternul învins din PNL. Cum a pierdut bătălii politice importante / EXCLUSIV

Nu doar Ludovic Orban, ci şi Cătălin Predoiu este un barometru al eşuării din noul PNL. Să ne amintim că fostul „tehnocrat” a ratat atât nominalizarea, în 2014, pentru candidatura la preşedinţia României, cât şi, în 2015, desemnarea pentru postul de prim-ministru. Cele mai recente zvonuri care ne-au ajuns la urechi vorbesc despre zbaterile lui Predoiu pentru a-l înlocui pe Blaga din funcţia de co-preşedinte al PNL, secondat de Anca Boagiu şi Adriana Săftoiu. În acelaşi context, sursele consultate de PSnews.ro vorbeau despre strădania lui Cătălin Predoiu de a fi desemnat candidat la funcţia de primar general. După cum am văzut luni, 22 februarie, şi de această aspiraţie s-a ales praful, dat fiind că Orban provine din rândurile vechilor liberali, iar traiul alături de PDL-işti îl duce înghiţind în sec.

CITIŢI ŞI: De ce insistă PNL să piardă Bucureştii? Cazul simptomatic Cătălin Predoiu / EXCLUSIV SURSE

În aceste condiţii, ne rămâne doar să aşteptăm prăbuşirea răsunătoare a lui Ludovic Orban în alegerile locale. Nu de alta, dar visul de răzbunare al lui Vasile Blaga va prinde fiinţă: până în prezent, toţi liderii importanţi ai PNL au plătit cu funcţia eşecul în alegeri (fie ele locale sau parlamentare). Nu vedem de ce Cătălin Predoiu ar face excepţie. Iar atunci Orban, în cinstea acestuia, ar putea foarte bine să facă o continuare a cunoscutei scenete:

„Ciiine este generalul pentru ale cărui eşecuri merită să sacrificăm fiecare minut, fiecare picătură de reputaţie, fiecare strop de demnitate?”

2 comentarii la “Rocada Buşoi-Orban din cursa pentru Primărie. Predoiu fuge de responsabilităţi / EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *