Skip to content
Politică

Rocadă la conducerea PNL București: motivul pentru care s-ar dori schimbarea lui Ciprian Ciucu

psnews.ro

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, ar putea fi schimbat de la conducerea PNL București. Surse politice susțin că edilul ar putea să piardă conducerea PNL București, pe motiv că a ajuns să aibă o relație ”prea apropiată” de Vlad Voiculescu, liderul USR București.

Și conducerile filialelor PNL de sector ar urma să fie schimbate.

Cine este Ciprian Ciucu

Între 2015 – 2016 a fost președintele Consiliului Național de Integritate al ANI. A demisionat pe 1 martie 2016 pentru a deveni candidat independent la Primăria Municipiului București, susținut de partidul M10. În aprilie 2016 s-a înscris în PNL, devenind capul de lista al candidaților acestui partid la alegerile municipale. A fost consilier general al Municipiului București din iunie 2016 până în 2019. În cadrul Consiliului General, a fost unul din principalii adversari ai primarului general de la acea dată, Gabriela Firea.

A candidat fără succes din partea PNL la alegerile europarlamentare din 2019 pe poziția 18. In decembrie 2019 a fost numit președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

În perioada 1999–2000 a condus Centrul de Monitorizare a Activității Electorale din cadrul Partidului Național Liberal.

A lucrat ulterior în administrația publică, pentru Președinția României, Ministerul Administrației Publice și Consiliul Economic și Social. Din 2003 a ales societatea civilă, de unde a promovat politici educaționale si a dezvoltat proiecte anti-corupție (Centrul Educația 2000+, Fundația pentru Dezvoltarea Societații Civile).

A fost președinte și membru al boardului executiv al think tankului Centrul Român de Politici Europene alaturi de Cristian Ghinea.

La alegerile locale din 2020, a fost desemnat candidat pentru primăria Sectorului 6 al Bucureștiului din partea PNL, susținut și de Alianța USR-PLUS, câștigând postul de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *