Skip to content
Politică

Rolul lui Oprea în alegerea lui Dragnea în fruntea partidului. ”Am vorbit cu statul de drept”

adevarul.ro
" "

În cadrul apariției sale de marți seară la o emisiune televizată, liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a vorbit și despre relația sa cu Gabriel Oprea. Precedent, fostul ministru al Administrației Publice a declarat că ajutorul pe care i l-a oferit șefului Camerei Deputaților în trecut a fost decisiv pentru cariera politică a acestuia.

Mai precis, Dragnea susține că ajutorul lui Gabriel Oprea nu este așa cum a lăsat acesta să se înțeleagă, povestind momentul în care a fost ales lider interimar al PSD. Liviu Dragnea susține că ex-ministrul i-a comunicat, înaintea Comitetului executiv, că ”statul de drept” dorea ca Valeriu Zgonea să fie ”numărul unu în PSD”, în timp ce Dragnea ar fi picat pe locul doi. O discuție pe acest subiect s-ar fi desfășurat la telefon, în fața actualului președinte al Camerei Deputaților, între Oprea și Florian Coldea.

" "

”Domnul Oprea a spus că m-a ajutat pe mine să devin preşedintele interimar al partidului în 2015. Îmi pare rău că s-a dus pe subiectul ăsta. Trebuie să spun ce s-a întâmplat atunci. (…) Eu îmi dădusem demisia din funcţie, era luni după-amiază, peste două zile, miercuri, urma Comitetul executiv în care membrii Cex-ului trebuia să aleagă preşedintele interimar. Şi domnul Oprea mi-a zis: «am înţeles de la statul de drept că Zgonea trebuie sa fie numărul unu la partid şi tu numărul doi, eu cu tine o să conducem şi Zgonea o să fie aşa». I-am spus: «Gabi, nu ştiu ce ai înţeles tu, dar eu miercuri voi candida şi cred că voi fi ales preşedinte interimar al PSD». «Păi nu se poate, eu nu am înţeles asta». Şi pune mâna pe telefon şi sună la statul de drept. Nu ştiu ce îi spunea cel cu care vorbea, dar el îi spune «Liviu nu ştie nimic din ce mi-aţi spus voi mie, adică el candidează şi zice că va şi câştiga». Eu vin cu el la voi. Şi eu zic: «stai puţin, eu nu merg nicăieri, mi-ai zis că vrei să vorbim, am vorbit, ţi-am zis că o să candidez, cred că o să câştig, nu ştiu ce ai vorbit, cu cine ai vorbit». Mi-a zis că a vorbit cu Coldea la telefon”, a afirma Dragnea, la Antena3.

Mai mult decât atât, liderul PSD a punctat faptul că, în aceeași seară, a fost chemat la un restaurant de către Gabriel Oprea. La masă se mai aflau și Valeriu Zgonea și Marian Oprișan. Fostul ministru al Administrației Publice i-a confirmat lui Liviu Dragnea că ”statul de drept” a aprobat alegerea lui în fruntea partidului, Zgonea rămânând numărul doi: ”Seara, am fost sunat insistent de domnul Oprea să mă întâlnesc cu dumnealui la un restaurant prin Piaţa Amzei. În separeu, erau domnii Oprea şi Zgonea. Ulterior, a avenit şi domnul Oprişan. Mi-a spus Oprea: «Am vorbit la statul de drept şi se acceptă: tu o să fii numărul unu, iar Vali Zgonea va fi numărul doi». Eu am zis: «Nu ştiu cu cine ai vorbit şi de ce ai vorbit, nu ştiu de ce se bagă Zgonea în asta. Partidul va hotărî miercuri. Asta a fost discuţia. Nu ştiu dacă la capătul celălalt al firului era domnul Coldea. Aşa mi-a spus Oprea. Pe foarte mulţi colegi i-a deranjat că domnul Oprea a avut foarte multe întâlniri cu Codrin Ştefănescu înainte de Congres”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *