Skip to content
Politică

Român răpit în Libia în timpul unei misiuni ONU

aw-cs.net

Un român, participant la o misiune ONU în Libia, a fost răpit alături de cei șașe colegi. Se pare că a fost atacat convoiul în care se aflau cei șapte de de bărbați înarmați, atacul fiind produs la 50 km de capitala Tripoli.

Aceștia însă nu au fost ținuți sechestrați prea mult, fiind eliberați destul de repede, fără a fi vătămați. Misiunea ONU, din care face parte și românul, este una de susținere în Libia, minisune numită Manul.

Un membru al Parlamentului libian, Abdallah al-Lafi, a participat la negocierile conduse pentru eliberarea acestora. Se pare că acesta i-a convins pe atacatori să îi pună pe cei șapte participanți la misiune. De asemenea, potrivit acestuia, atacatori au recurs la acest gest cu scopul de a negocia eliberarea unor rude deţinute la Tripoli, este transmis de News.ro.

După 6 ani de la căderea regimului lui Gaddafi, situația din Libia este încă una foarte tensionată și instabilă, răpirile și atacurile asupra convoiurilor diplomatice fiind des întâlnite. Acesta a fost și motivul pentru care începând cu 2014 majoritatea misiunilor diplomatice au părăsit statul, inclusiv ONU. Cu toate acestea, Manul (sediul la Tunis) continuă să conducă misiuni în Libia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *