Skip to content
Societate

Româncă împuşcată mortal de fostul soţ, cetăţean italian. Firea: Arată încă o dată necesitatea urgentării introducerii brăţărilor electronice

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a reacţionat, joi, după ce o femeie a fost împuşcată mortal în judeţul Mehedinţi de către fostul soţ, cetăţean italian. ”Este absolut necesar ca agresorii să fie ţinuţi la distanţă de victime”, a transmis Firea, cerând urgentarea introducerii brăţărilor electronice, acolo unde există ordin de protecţie emis de instanţă. Femeia ucisă ceruse un ordin de protecţie a cărui valabilitate a expirat în 8 decembrie.

”Regret enorm evenimentul tragic din această dimineaţă din judeţul Mehedinţi! Viaţa unei femei de 43 de ani a fost curmată tragic în plină stradă. Fostul soţ, cetăţean italian de care divorţase recent, a împuşcat-o mortal. Transmit condoleanţe familiei îndoliate şi o asigur de întreaga mea compasiune”, a transmis, joi, Gabriela Firea.

Acesta consideră că este absolut necesar ca agresorii să fie ţinuţi la distanţă de victime.

”Această nouă tragedie arată încă o dată necesitatea urgentării introducerii brăţărilor electronice, acolo unde există ordin de protecţie emis de instanţă. Termenul legal în care Ministerul de Interne trebuie să asigure operaţionalizarea SIME – Sistemului informatic de monitorizare electronică – este 1 martie 2022”, a mai transmis Firea.

IPJ Mehedinţi a precizat că victima, din judeţul Vaslui, ceruse ordin de protecţie.

”În data de 5.06.2021 a fost emis ordin de protecţie provizoriu de către IPJ Vaslui, iar în data de 9.06.202 a fost confirmat de instanţă, fiind valabil până în data de 8.12.2021”, a transmis IPJ Mehedinţi.

Un bărbat şi-a împuşcat fost soţie, în plină stradă, în localitatea Vânju Mare, judeţul Mehedinţi, după care a încercat să se sinucidă. Femeia a murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *