Români prinși în Fâșia Gaza, strigăt de ajutor: „Murim dacă nu ne scoateți urgent de aici“

Israel Hamas razboi
Sursa foto: NTV Uganda

Ștefan Abedelnaby este unul dintre cei 370 români prinși de război în Fâșia Gaza. El era acolo în vizită la rudele paterne. „Am văzut ce înseamnă să trăiești în infern“, spune tânărul student la Medicină, care imploră Statul român să-i scoată pe cetățenii săi de acolo.

Tânărul s-a născut în Palestina, din mamă româncă și tată palestinian și a trăit în Fâșia Gaza până la vârsta de 18 ani.

„Întotdeauna am spus că eu am două case. Una în România și cealaltă în Palestina. În 2019, însă, familia mea a hotărât să ne mutăm definitiv în România, în Craiova. Tot de frica războiului. O bombă a căzut chiar lângă casa noastră. A fost groaznic. De patru ani nu mai venisem în Fâșia Gaza. La începutul lunii octombrie, eu, fratele meu, soția acestuia și copiii lui, am hotărât să venim în vizită, să ne revedem rudele din partea tatălui”, povestește Ștefan.

Nimeni nu bănuia ce urma să se întâmple.

„Este greu să descriu în cuvinte ce trăim acum, aici. Dimensiunea dezastrului am văzut-o atunci când o clădire cu cinci etaje s-a prăbușit sub ochii noștri. A fost cumplit. Este cumplit să vezi atâta sânge. Pentru a salva cât mai multe vieți, oamenii căutau cu mâinile goale prin dărâmături. Am ajutat și eu. Nu poți să stai nepăsător când vezi atâta durere“, a spus tânărul din Craiova.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: