Skip to content
Politică

Români umiliți după ce au ajuns în Germania. Rareș Bogdan a răbufnit: Violeta Alexandru să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, reacționează dur pe tema muncitorilor români care au acuzat că au fost umiliți și păcăliți după ce au ajuns în Germania.

Liberalul a lansat și un apel la adresa ministrului Muncii, Violeta Alexandru, „să nu se ducă doar acolo unde este dusă”  și să rămână în Germania până se rezolvă problema. „Violeta sa se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă, să fie puternică, să înțeleagă că, dacă e puternica și își susține punctul de vedere, ești respectat”, a adăugat acesta.

" "

„Ce se întâmplă este o rușine. Am cerut să merg în Germania, nu mi s-a permis. După 2 iunie cu Motreanu, Falcă și Bușoi mă voi deplasa sa vad ce se întâmplă. Statul trebuie sa dea cu pumnul în masă. Nu trebuie să stai ca ghiocelul, cu capul plecat. O rog pe Violeta (Violeta Alexandru, ministru Muncii, aflată în Germania, n.red.) cu colegialitate, să depășească gardul, ca s-ar putea sa gaseasca leopardul după gard.

Să nu se ducă doar acolo unde este dusă. Or să încerce să o ducă în locurile unde condițiile de muncă sunt bune. Să stea Violeta în Germania pana rezolva problema. Nici sa nu le zâmbească, să nu fie draguță, e reprezentatul Guvernului unei țări care reprezintă ceva în Europa. Ei ne-au cerut ajutorul. Violeta să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă, să fie puternică, să înțeleagă că, dacă e puternica și își susține punctul de vedere, ești respectat. Violeta să nu lase sa fim umiliți. Întreaga Românie este umilită, nu doar cei de la munca”, a declarat Rareș Bogdan.

Amintim că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a început vizita de lucru în Germania, pe agendă figurând discuţii cu ministrul federal al Muncii şi Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, şi cu ministrul federal al Alimentaţiei şi Agriculturii, Julia Klockner.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, pe agendă mai sunt trecute vizite la ferme de sparanghel din landul Brandenburg, urmate de discuţii cu reprezentanţii Uniunii Fermierilor Germani. În debutul vizitei de lucru, demnitarul român a avut deja o întrevedere cu şeful Proiectului Faire Mobilitat, Dominique John, şi cu Szabolcs Sepsin, consilier în cadrul aceluiaşi proiect.

Discuţiile au vizat principalele probleme cu care se confruntă cetăţenii români care lucrează pe teritoriul Germaniei, din punct de vedere al legislaţiei muncii şi al condiţiilor contractuale, dar şi sprijinul pe care centrele de consiliere ale acestei organizaţii îl acordă cetăţenilor români, prin reţeaua de consiliere a Fair Mobilitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *