România, 81 de sportivi deja CALIFICAȚI la Paris 2024! Cine este ultimul care a prins biletele

Sursa: freepik.com

Perechea Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris! Ultimul sportiv calificat era Ebru Bolat la yachring, al 80-lea calificat.

Delegația tricolorilor a ajuns la 81 de sportivi. Szocs era deja calificată cu echipa feminină, așa că se pune doar un om în plus la cei 82 deja cu biletele la Paris luate.

Ionescu și Szocs s-au calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a anunţat, marţi, Federaţia Internaţională de Tenis de Masă (ITTF), după publicarea clasamentului mondial pentru această probă.

Ionescu şi Szocs au ratat două şanse de calificare directă luna trecută, la turneul preolimpic de la Havirov (Cehia), dar au obţinut biletele pentru Jocurile Olimpice graţie clasamentului mondial.

Cei doi sunt calificaţi în sferturile turneului Saudi Smash, de la Jeddah, urmând să joace azi (marţi) contra francezilor Jia Nan Yuan/Alexis Lebrun.

„Cu echipa feminină calificată la Jocurile Olimpice, două sportive care vor fi nominalizate în proba de simplu și perechea de dublu mixt, tenisul de masă românesc poate bifa noi calificări în această lună.

Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu vor participa la turneul preolimpic destinat probei de simplu masculin, în Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, între 15-19 mai”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al FR de Tenis de Masă.

România a fost reprezentată în premieră în competiția olimpică de tenis de masă în 1992, la Olimpiada de la Barcelona, iar din acel moment sportivii noștri nu au mai lipsit de la nicio ediție a JO. La Londra, Adrian Crișan a jucat în sferturile de finală, obținând cel mai bun rezultat românesc, la acest sport, în întrecerile olimpice masculine.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: