România a ajuns la jumătatea procesului de aderare la OCDE

Sursa foto: X

Țara noastră a obținut 12 avize favorabile din cele 25 necesare.  OCDE este urmașa instituției prin care, imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, a fost implementat Planul Marshall în Europa de Vest.

Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a găzduit la Palatul Cotroceni conferință „România și OCDE – Principalul proiect național după NATO, UE și Schengen” la care au participat premierul și membri ai guvernului, reprezentanți ai ambasadelor și ai mediului de afaceri.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) este un forum interguvernamental cu 38 de țări membre, fondat în 1961 pentru a stimula progresul economic și comerțul mondial. Cei 38 de membri ai OCDE sunt state dezvoltate, care dețin aproximativ 70% din producţia şi comerţul global şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe

OCDE are ca obiect de activitate găsirea și aplicarea celor mai bune politici publice pentru asigurarea creşterii economice, prosperității şi dezvoltării sustenabile în rândul statelor membre, precum și la nivel global. Iată ce spune președintele interimar Ilie Bolojan despre aderarea României la această organizație.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: