Skip to content
Sănătate

România a atins pragul de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID cu cel puţin o doză

Guvernul anunţă că peste 5 milioane de persoane au fost vaccinate anti-COVID cu cel puţin o doză şi prezintă beneficiile vaccinării. Această ţintă fusese stabilită iniţial pentru 1 iunie, însă premierul Florin Cîţu a declarat în urmă cu câteva zile că acestea nu sunt ţinte şi nu sunt obiectivele unei guvernări, sunt estimări.

Peste 5.000.000 de persoane vaccinate! Astăzi am depăşit pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19”, precizează Executivul.

Guvernul precizează că prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces.
Initial, premierul Florin Cîţu stabilise ca ţintă vaccinarea a 5 milioane de persoane până la 1 iunie şi a 10 milioane de persoane pânăîn 1 august.

Şeful Guvernului a declarat recent că acestea nu sunt ţinte şi nu sunt obiectivele unei guvernări, sunt estimări care au venit după discuţiile cu specialiştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *