Skip to content
Economie

România a cheltuit peste 3 miliarde de lei în 5 luni, pentru criza provocată de coronavirus. Impactul pandemiei, aproximativ 10 miliarde de lei

Inquam Photos / Octav Ganea

Cheltuielile legate direct de criza provocată de coronavirus au fost în cele 5 luni de 3,1 miliarde lei, iar impactul pandemiei, la jumătatea anului, este de circa 10 miliarde lei, a afirmat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Până acum acum ne-a costat 3,1 miliarde lei. Acestea sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus, 3,1 miliarde lei la 5 luni, nu am pus şi iunie. Să cumpărăm lucruri, să plătim şi şomaj tehnic, sunt mai multe„, a spus Cîţu la Digi 24.

" "

El a precizat că suma nu curpinde şi banii pentru medici care nu au fost plătiîi încă.

Deficitul bugetar a fost dublat, de la 3,7% la 6,7% din PIB, a mai spus el: „Asta am spus tot timpul. Nu putem să eliminăm total efectul crizei. N-ai cum. Putem doar să minimizăm efectul negativ asupra economiei şi asta am făcut, zic eu, foarte bine până acum. 20 de miliarde de lei venituri la buget să nu le mai ai este o tragedie”.

În ceea ce priveşte impactul coronavirusului în prima jumătate a anului este de circa 10 miliarde lei.

Cred că sunt vreo 7. Era o estimare pe care am făcut-o atunci. S-ar putea să fie mai bine, să nu pierdem 20 miliarde, să pierdem 10 miliarde, aşa cum arată lucrurile acum, dar deocamdată nu am schimbat scenariul. Impactul la jumătatea anului este cam de 10 miliarde lei”, a mai spus Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *