România a deschis o nouă piață pentru export – grâu în Indonezia

grau cereale
Sursa foto: Unsplash

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat demersurile pentru deschiderea unei noi pieți de export pentru grâul românesc, în Indonezia.

Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu a primit confirmarea de la Ambasada Republicii Indonezia, printr-un mesaj al Ministrului Agriculturii de Jakarta, în ceea ce privește exportul diferitelor produse agricole, în special grâu, din România către Republica Indonezia.

Certificatul de analiză transmis de ANSVSA a fost evaluat de către Ministerul Agriculturii din Indonezia, care a concluzionat că documentul îndeplinește criteriile de selecție ale produselor agricole, inclusiv analiza compoziției boabelor de grâu.

“Având în vedere evaluarea pozitivă, sunt încântat să vă confirm faptul că România poate demara procesul exportului de grâu către Republica Indonezia. Această colaborarea între statele noastre, demarată în cadrul sectorului agricol întărește legătura dintre cele două țări și promovează principiile comerțului international.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL