România a făcut schimb de opinii și bune practici cu Slovenia privind aderarea la OCDE

Luca Niculescu
Sursa foto: Luca Niculescu/Facebook

Secretarul de stat cu rol de coordonator național pentru procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Luca Niculescu, a avut miercuri, 25 octombrie, la Ljubljana, consultări politico-diplomatice cu reprezentanți ai autorităților slovene privind aderarea la organizație. Slovenia a aderat la OCDE în 2010, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Oficialul român a avut consultări cu Marko Štucin, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Europene sloven, cu Miriam Možgan, consilierul pentru afaceri externe al Preşedintelui Sloveniei și cu Mateja Vraničar Erman, actualul coordonator OCDE din cadrul MAE sloven. Discuțiile au vizat procesul de aderare a României la OCDE și au ocazionat un schimb de opinii și bune practici.

„Slovenia a aderat acum 13 ani, iar experiența ei ne este foarte utilă. Multe întâlniri cu reprezentanți ai administrației slovene, care au împărtășit din beneficiile pe care le-a adus aderarea la organizației: o mai bună guvernare publică, mai multe investiții, o administrație mai eficientă. “Nu există o școală mai bună pentru administrație decât OCDE ” – imi spunea de altfel, unul dintre interlocutori. O bucurie și revederea cu Irena Sodin, fost ambasador al Sloveniei la OCDE. Și sunt foarte recunoscător ambasadorului Alexandru Grădinar și întregii sale echipe pentru programul excelent și dens de întâlniri”, a transmis secretarul de stat Luca Niculescu, într-un mesaj pe Facebook.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL