Skip to content
Sport

România a naturalizat doi luptători ruşi – Zurab Kapraev şi Nikolai Okhlopkov (VIDEO)

După succesul lui Albert Saritov la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a obţinut medalia de bronz, România a acordat miercuri cetăţenia pentru doi luptători ruşi, Zurab Kapraev şi Nikolai Okhlopkov. Cei doi au mari şanse să obţină medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Ca să fie clar, noi am naturalizat doar la categoriile unde nu avem concurenţă pe post, unde nu avem un sportiv care să ne reprezinte. Bineînţeles că pot obţine medalii la Jocurile Olimpice, pentru asta au fost naturalizaţi. Este o politică pe termen scurt pentru a aduce luptele în prim plan”, a declarat Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federaţiei Române de Lupte în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de onoare, care a avut loc la sediul MTS.

Zurab Kapraev le promite românilor că va da tot ce poate pentru a obţine medalii pentru noua sa ţară de adopţie. „Suntem fericiţi că am primit cetăţenia română, am fost primiţi cu căldură în România. Vrem să reprezentăm România cu glorie şi să aducem medalii de aur. Vom da totul pentru a obţine medalii pentru România, dar nu putem spune câte. AM ales România pentru că în Rusia este o concurenţă foarte mare şi asta este unica noastră şansă de a aduce medalii”, a afiramat Kapraev într-o conferinţă de presă.

Zurab Kapraev, 21 de ani, este născut în Daghestan iar Nikolai Okhlopkov, 23 de ani, este născut în Republica Saha-Yakutia, Rusia. Ambii sunt campioni naţionali de juniori şi vor concura la lupte libere pentru România, la categoriile 70 de kilograme, respectiv 57 de kilograme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *