Skip to content
Sport

România a pierdut dramatic meciul cu Olanda, la Campionatul mondial de handbal feminin

Facebook/FRH

Selecționata națională de handbal feminin a fost învinsă dramatic de Țările de Jos, joi, la Campionatul Mondial din Spania. Cu portarul lui CSM București între buturi, deținătoarea trofeului a reușit să se impună cu 31-30, la capătul unei partide care se putea tranșa în orice manieră.

Tricolorele n-au ținut cont de diferența de pe hârtie și au mers braț la braț cu campioana mondială en-titre, care a intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri. Diferența s-a mărit la cinci în repriza secundă și părea că nimic nu mai poate s-o oprească pe Olanda din drumul spre victorie, însă România a avut o răbufnire de orgoliu și a reușit să egaleze în ultimele minute de joc, ba chiar a avut mai multe șanse de a trece la conducere. În cele din urmă, batavele au avut nervii mai tari și au reușit să se impună.

Crina Pintea, pivotul României, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a partidei, un alt aspect care confirmă că tricolorele au fost la înălțime. Potrivit b1.ro, a fost primul meci din grupa principală pentru România, care venea după eșecul categoric cu Norvegia, scor 22-33, o partidă despre care se credea că a zdruncinat moralul tricolorelor, deși adversarele porniseră oricum ca favorite.

În celelalte două meciuri pe care le-a jucat la Campionatul Mondial din Spania, selecționata pregătită de Adrian Vasile le-a învins fără emoții pe mult mai slab cotatele Iran (39-11) și Kazakhstan (38-17). Pentru naționala României urmează partidele cu Puerto Rico (programată pentru 11 decembrie, ora 16:30), respectiv Suedia (13 decembrie, ora 19).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *