România a rămas pe dinafară după ce Ucraina și Bulgaria au vândut Egiptului 280.000 de tone de grâu

Sursa foto: Pixabay

Egiptul, unul dintre cei mai mari importatori de cereale din lume, a primit peste 100 de oferte la o licitație fără precedent pentru o cantitate record de 3,8 milioane de tone de grâu. Într-un final, a cumpărat doar 280.000 de tone din Ucraina și Bulgaria.

15 traderi de cereale au depus ieri 102 oferte în cadrul licitației prin care Autoritatea Generală pentru Aprovizionarea cu Mărfuri a Egiptului (GASC) și-a propus să cumpere o cantitate record de 3,8 milioane de tone de grâu cu livrarea octombrie-aprilie, informează Reuters. Din această cantitate, GASC și-a asigurat însă în cadrul licitației doar 280.000 de tone de grâu din Ucraina și Bulgaria pentru lunile octombrie și noiembrie, a declarat cumpărătorul de stat citat de Bloomberg.

Mai exact, statul egiptean a cumpărat doar cinci încărcături pentru lunile octombrie și noiembrie, la prețuri cuprinse între 259,24 și 269,25 dolari pe tonă, inclusiv transportul. Prețurile medii au fost între 241,98 dolari pe tonă FOB și 266,21 dolari pe tonă CFR (Cost And Freight) conform unui document oficial publicat de GASC, citat de presa internațională.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: