PSnews

Ultima Oră

România acceptă provocarea Ora Pământului. Sâmbătă toate luminile vor fi oprite

glasularadului.ro

Pe 25 martie, ora 20:30 a României, va începe Ora Pământului, un eveniment care are drept scop transmiterea unui semnal de alarmă pentru protejarea climei, iar oamenii vor stinge  luminile timp de oră, pentru a zecea oară de la lansarea acestei iniţiative, iar în mod ideal vor fi deconectate și toate aparatele electronice, arată un comunicat al E.On România trimis redacției Psnews.

Astfel, în situația în care toate aparatete electrocasnice vor fi deconectate, în intervalul de o oră , s-ar putea  economisi conform estimărilor 1,4 milioane de kilowați-oră de energie, ceea ce corespunde cu circa 400 de tone de emisii CO2.

Cantitatea de energie pe care gospodăriile românilor ar putea să o economisească în timpul Orei Pământului ar fi suficientă pentru a asigura consumul de electricitate al unui spital regional pentru o perioadă de un an întreg sau  funcţionarea iluminatului public într-un oraş cu 300.000 locuitori timp de trei luni ori pentru a ține aprins în permanență un singur bec economic LED timp de 32 de mii de ani.

Dan Morari, directorul general al E.on Energie România a declarat că:„Ora Pământului este un gest simbolic prin care fiecare dintre noi trebuie să conştientizeze ce rol important avem în protejarea mediului. Sunt lucruri pe care le putem influenţa în mod semnificativ prin schimbarea comportamentului nostru, folosind energia în mod eficient.”

În mod normal, un bec clasic consumă anual 100 W, dar din această cantitate doar 6% este transformată în lumină, restul de 94% se pierde și este de preferat să se facă o trecere de la această opțiune ineficientă la  iluminatul inteligent cu LED-uri care consumă doar 20% din energia pe care o foloseşte un bec clasic.

Directorul general al E. On a mai adăugat că:„Sunt multe lucruri, în aparenţă mărunte, dar care ne ajută să economisim energie şi asta se va reflecta în factură! Încărcătoarele lăsate în priză consumă energie chiar dacă nu ne încărcăm telefonul, la fel şi aparatele electrocasnice lăsate în stand by. Şi fiindcă un sfert din consumul de curent din gospodărie este dat de funcţionarea frigiderului, iar 10% de maşina de spălat, putem reduce costurile folosind aparatură electrocasnică de clasă energetică superioară.”

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi