Skip to content
Politică

România achiziționează rachete Patriot

ziuaconstanta.ro
" "

România intenționează să achiziționeze  rachete americane Patriot, a anunțat șeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, potrivit Digi24. Achiziția se va face în cadrul proiectului de înzestrare a armatei. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă organizată la Smârdan, acolo unde este în desfășurare un exercițiu militar comun româno-american.

Patriot reprezintă un sistem de apărare avansat, de tip sol-aer, care poate fi utilizat  în cazul unui atac cu avioane ori cu rachete balistice şi de croazieră. Sistemul antiaerian Patriot a ajuns în România, în urmă cu un an, pentru exerciţii militare comune cu armata americană ce au avut loc la Capul Midia. Sistemul Patriot adus în România era dotat cu rachete de ultimă generaţie. Fiecare are o greutate de 350 de kilograme, poate să se deplaseze cu o viteză de 5000 de kilometri pe oră, are o rază de acţiune de 20 de kilometri şi poate să atingă o altitudine de 24 de mii de metri.

Patriot este dotat si cu un radar complex care poate să detecteze în timp record o rachetă trasă de inamic şi să reacţioneze la ameninţare în doar câteva secunde. Este utilizată forţa cinetică şi fragmentarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *