Karner: Acum este rândul CE să răspundă condiţiilor clare în privinţa protecţiei frontierelor

Sursa foto: Wikipedia

Ministrul de interne austriac Gerhard Karner a declarat luni că a prezentat Comisiei Europene ‘condiţii clare’ pe care aceasta să le implementeze înainte ca Viena să fie de acord cu primirea României şi Bulgariei în aşa-numitul ‘Air Schengen’, transmite APA.

‘Acum este rândul Comisiei’, a declarat Karner pentru jurnalul matinal al postului Ö1, după ce în weekend s-a aflat despre o posibilă relaxare a veto-ului Austriei faţă de primirea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, cu ridicarea graniţelor ariene.

‘Este vorba despre faptul că avem nevoie de progrese în domeniul protecţiei frontierelor externe ale UE’, a subliniat Karner.

În mod concret, el cere Comisiei o triplare a numărului de poliţişti de frontieră.

De asemenea, Comisia trebuie să aloce fonduri pentru infrastructura de protecţie a frontierelor. Este necesară în primul rând o modernizare tehnică a frontierelor bulgaro-turcă şi româno-sârbă.

În plus, Karner solicită controale întărite la frontierele terestre, precum şi preluarea de către România şi Bulgaria de solicitanţi de azil, în special afgani şi sirieni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL