Skip to content
Puterea Știrilor Video

România, ajutor medical pentru Ucraina în lupta cu pandemia. Ministrul Sănătății: Vom trimite medici, măști, izolete și dezinfectanți

Inquam Photos / George Călin

Invitat la ”Puterea Știrilor”, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că România va veni în ajutorul Ucrainei cu echipament medical, mai exact pentru zona Cernăuți. ”Vorbim de măști, de combinezoane, de izolete, de dezinfectanți ”, a spus ministrul.

De asemenea, a mai precizat Tătaru, statul român va trimite în Ucraina, timp de 14 zile, și o echipă de medici, care vor lucra în spitalele Covid.

Anunțul inițial privind ajutorul României pentru Ucraina a fost făcut joi de premierul Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern. Şeful Executivului a subliniat că ajutorul nu are în vedere exclusiv comunităţile de români din ţara vecină.

„Există o solicitare de sprijin din partea Ucrainei şi aici am vorbit cu domnul ministru Tătaru să pregătească o hotărâre de guvern pentru a putea acorda un ajutor umanitar către Ucraina, care se confruntă cu un nivel ridicat de epidemie iar răspândirea virusului afectează şi zone care sunt locuite de români, în special zona Cernăuţi, dar ajutorul pe care îl vom acorda nu-l vom acorda în exclusivitate, aşa cum au procedat alţii, pentru fraţii noştri români din Ucraina, ci vom acorda pentru Ucraina, pentru arealurile care sunt cele mai afectate şi pentru a sprijini Ucraina în lupta pe care o duce cu coronavirusul”, a punctat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *