Skip to content
Republica Moldova

România, ajutor umanitar pentru R. Moldova. Adrian Dupu (PNL Diaspora): Ne ținem de ceea ce am promis

ziarulincomod.ro

Contactat de PS News, Adrian Dupu, președintele PNL Diaspora – R. Moldova, susține că ajutorul medical oferit de către România vecinilor de peste Prut reprezintă „o gură de aer proaspăt” pentru aceștia, având în vedere situația delicată în care se află R. Moldova, atât din punct de vedere politic, cât și economic.

„Acest ajutor vine în urma întâlnirii președintelui Klaus Iohannis cu doamna președinte Maia Sandu, în care domnul președinte Iohannis a reiterat sprijinul și suportul pe care îl oferă România Republicii Moldova. El a promis aceste ajutoare, alături de un număr consistent de vaccinuri. Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată faptul că ne ținem de ceea ce am promis, iar pentru Republica Moldova este o gură de aer proaspăt, pentru că o vedem în ce situație se află acum și cu instabilitatea politică, și cu o criză economică. Cetățenii din Republica Moldova pot observa acum că într-adevăr, frații lor sunt aproape când le este mai greu.

România a fost mereu aproape de R. Moldova, indiferent de ce s-a întâmplat la Chișinău. România este și va fi mereu aproape de cetățenii Republicii Moldova și acest lucru este valabil și astăzi. Nu putem să nu ținem cont de faptul că peste Prut se află pe lângă foarte mulți cetățeni români, cetățeni care împart cu noi aceeași limbă, cultură și istorie”, a declarat Adrian Dupu.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a efectuat, vineri, o vizită la Chişinău, cu ocazia acordării de către România a unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, constând în echipamente medicale şi de protecţie pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, acest nou ajutor se înscrie în linia acţiunii „constante” a României în beneficiul direct al cetăţenilor Republicii Moldova, în contextul pandemiei de COVID-19.

1 comentariu la “România, ajutor umanitar pentru R. Moldova. Adrian Dupu (PNL Diaspora): Ne ținem de ceea ce am promis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *