Skip to content
Economie Societate

România: al doilea deficit de cont curent din UE, în trimestrul trei 2018

România a înregistrat un deficit de cont curent de 3,2 miliarde de euro în al treilea trimestru din 2018, al doilea ca mărime din Uniunea Europeană (UE), după Marea Britanie, potrivit datelor publicate, luni, de Eurostat.

Marea Britanie a înregistrat un deficit de cont curent de 35,4 miliarde de euro în al treilea trimestru din 2018, în creștere accelerată față de cel înregistrat în al doilea trimestru (20,9 miliarde de euro), anunță Profit.ro.

După Marea Britanie și România, cele mai mari deficite de cont curent din UE, în al treilea trimestru din 2018, le-au avut Franța și Polonia (2,5 miliarde euro), Cehia (1,7 miliarde euro) și Finlanda (0,8 miliarde euro).

De cealaltă parte, cele mai mari excedente de cont curent le-au înregistrat Germania (51,7 miliarde euro), Olanda (20,5 miliarde euro), Italia (15,1 miliarde euro), Irlanda (9,1 miliarde euro) și Danemarca (5,9 miliarde euro).

Contul curent al balanței de plăți a înregistrat un deficit de 8,73 miliarde euro în primele 11 luni ale anului trecut, cu 59,7% mai mare față de aceeași perioadă a anului anterior, ritm accelerat față de cel raportat luna anterioară, când avansul era de 51,4%, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR), publicate luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *