România ar putea deveni principalul producător de muniție din Europa pentru tancurile Abrams

Sursa foto: X

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat vineri, la emisiunea LIVE, de la Digi24, prezentată de Alexandru Rotaru și Robert Kiss, că România ar putea deveni principalul producător de muniție pentru tancurile Abrams.

„Sunt proiecte la care lucrăm de mai multă vreme, unele au început deja, unele s-au concretizat deja prin memorandumuri semnate. Un alt memorandum a fost semnat astăzi în prezența ambasadoarei Kavalec cu GDOTS, General Dynamics, partea care produce muniție. Vrem să transformăm fabrici din cadrul ROMARM într-un centru de excelență pentru muniția mare, calibru 120, 155, să producem în România și să exportăm din România în țările din estul Europei și centrale pentru tancurile americane care deja sunt prezente în cât mai multe țări, România urmând să fie acest pol, acest centru de excelență, în care vom produce această munițe. Suntem avansați în acest proiect, pentru că am lucrat foarte mult timp în urmă, e definit proiectul, știm valoarea investițiilor, timpul, azi a fost semnat acest parteneriat între ROMARM și General Dynamics”, a explicat ministrul.

Radu Oprea a mai adăugat că România va deveni principalul producător de muniție pentru tancurile Abrams.

„Ne dorim ca România să devină principalul producător de muniție pentru tancurile Abrams. Am avut deja inspecția experților și e un proiect la care lucrăm de mai multă vreme, este concretizat, știm toți pașii pe care îi avem de făcut”, a mai explicat el.

De asemenea, a mai adăugat că e nevoie de fabrică de pulberi pentru a produce muniție și că acesta este un alt proiect deja concretizat.

„Ca să poți produce muniție ai nevoie și de fabrică de pulberi. Acesta este un alt proiect care este deja concretizat, pentru că există, împreună cu o companie germană,  o comunicare din partea Comisiei Europene. Lucrăm și la acest proiect, în fiecare zi mai punem o cărămidă pentru ca în cel mai scurt timp acest proiect să existe și să producem și pulberea de care avem nevoie”, a mai spus Radu Oprea.

Ministrul a mai afirmat că acest lucru s-ar putea întâmpla în câteva luni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: