Skip to content
Sport

România ar putea organiza Campionatul European de Mountain Bike, în 2024. Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu preşedintele Uniunii Europene de Ciclism

ridelines.co.uk

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe preşedintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa. România ar putea găzdui, la iniţiativa UEC, Campionatul European de Mountain Bike, în 2024, competiţia urmând a face parte din etapele de calificare pentru participarea la Olimpiadă, transmite Executivul.

Guvernul României va sprijini această iniţiativă, prin Ministerul Sportului. Organizarea în ţara noastră a acestei competiţii europene va încuraja tinerii să practice acest sport şi va putea oferi oportunităţi de promovare a României la nivel european şi internaţional”,  a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Peste o sută de cluburi de ciclism funcţionează în România, potrivit statisticilor oficiale, activând peste 100.000 de ciclişti, scrie news.ro.

Proiectele aflate în derulare vizează realizarea a peste 3.000 de kilometri de trasee pentru biciclete, la nivel naţional, în următorii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *