România are cele mai puține companii care folosesc inteligența artificială din UE. 40% dintre angajați nu au acces

Sursa foto: pixabay

România are cele mai puține companii care folosesc inteligența artificială din Uniunea Europeană. Potrivit datelor oficiale, firmele consideră necesară integrarea acestei noi tehnologii, însă foarte puține sunt și pregătite să facă acest pas.

În realitate, tehnologia este utilizată de angajați în aproape toate domeniile, doar că la un nivel scăzut și asta pentru că le lipsește instruirea.

IT-iști, consilieri financiari, contabili, traducători ori cei care lucrează în departamentele de relații cu clienții folosesc deja inteligența artificială.

Nu este suficient, din moment ce suntem la coada clasamentului în Uniunea Europeană, și la acest capitol alături de Ungaria, Polonia și Bulgaria.

Ana Călugăru, reprezentantul unei platforme de recrutare: „Începem să ne familiarizăm însă la un nivel de bază. Însă pe măsură ce timpul trece inclusiv aceste instrumente se rafinează și se dezvoltă. Va trebui fiecare din noi să înțelegem în ce măsură ele își vor face locul în activitatea noastră de zi cu zi”.

Un studiu recent arată că în România, 35% dintre angajați nu au ocazia să folosească inteligența artificială, 40% dintre ei nu au acces sau nu îi lasă angajatorii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: