Skip to content
Sport

România are din nou Turul ciclist, pe un traseu care marchează Centenarul

După cinci ani de absenţă, Turul Ciclist al României revine în 2018 cu a 51-a ediţie, marcând Centenarul prin trecerea caravanei prin regiunile istorice ale României.

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism a anunţat vineri că la start se vor alinia 120 de sportivi din mai multe ţări. La ediţia din acest an vor concura 11 echipe Continentale, 5 echipe naționale și 4 de club.

Eduard Novak: “Eu consider că e un eveniment major nu numai pentru ciclism, ci pentru tot sportul românesc. Chiar în anul centenarului avem o revenire spectaculoasă şi mă bucur că am reuşit să punem pe picioare această competiţie. Acest traseu a fost ales pentru a marca şi a uni regiunile ţării. Nu a fost ales să facem cea mai grea cursă ci special pentru centenar. Anul acesta vom aduna 20 de echipe din America, România, Kuweit, Italia, Olanda şi alte ţări, cu 120 de sportivi la start. Turul va începe la Alba Iulia, pe data de 18 sepetembrie, pe 19 prima etapă la Sibiu, apoi Braşov, Focşani, Buzău, Târgovişte şi ultima etapă spre Bucureşti”.

Antrenorul lotului naţional, Georgios Georgiadis vrea să dea lovitura cu unul dintre cei mai buni ciclişti români în momentul de faţă, Eduard Grosu sau Serghei Ţvetcov. “Am văzut că Eduard Grosu îşi doreşte să participe, sper să îl am în echipă pentru a avea doi lideri, alături de Ţvetcov, şi pe parcurs să vedem dacă putem chiar să obţinem tricoul galben. Vreau să câştigăm turul cu unul dintre sportivi”, a spus vineri antrenorul grec.

Unul dintre cei mai buni ciclişti români, Eduard Grosu, ţinteşte tricoul verde la Turul României: “În 2013 am reuşit să înving într-o etapă, acum vreau să particip la tur şi aştept răspunsul echipei mele, vom vedea dacă voi putea să iau startul. Eu sunt foarte motivat. Avem o echipă naţională foarte competitivă şi cred că colegii mei m-ar putea aduce în cea mai bună poziţie pentru sosirile de etapă. Unul dintre obiectivele mele este tricoul verde în Turul României”.

Ediţia din acest an a Turului României se va desfăşura în perioada 18-23 septembrie, cu cinci etape, pe traseul Alba Iulia, Sibiu, Braşov, Focşani, Buzău, Târgovişte şi Bucureşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *