Skip to content
Politică

România are nevoie ca de aer de infrastructură logistică. Mihai Daraban: PIB-ul se va dubla!

psnews.ro
" "

Țara noastră are nevoie ca de aer de infrastructură logistică. Vedeți mai jos ce spune Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în colaborare cu Camera de Economie a Republicii Croația, a organizat astăzi, la CCIR Business Center, Forumul de Afaceri Bilateral România – Croația. Evenimentul a fost marcat de prezența președintelui Republicii Croația, dna. Kolinda Grabar-Kitarović, și a președintelui României, dl. Klaus Iohannis.

" "
" "

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a vorbit despre avantajele „Inţiativei Celor Trei Mări” care ar putea duce la dublarea PIB-urilor ţărilor participante, în cazul dezvoltării infrastructurii logistice propuse, transmite Capital.ro.

„Camera de Comerţ este deosebit de onorată să gazduiască acest forum al oamenilor de afaceri în prezenţa celor mai înalţi oficiali ai ţărilor noastre. Există un acord semnat recent la Zagreb între Camera de Comerţ a României şi cea a Croaţiei”, a punctat Daraban.

El a subliniat cu această ocazie rolul Camerelor de Comerţ, abilitate printr-o lege organică, de a aduce faţă în faţă decidentul politic şi mediul de afaceri, cum s-a întâmplat şi în cazul prezentului forum de afaceri.

„Deşi nu avem o lege a lobby-ului cred că suntem singura entitate, care printr-o lege organică este abilitată să pună faţă în faţă decidentul politic cu mediul de afaceri. În acelaşi timp vreau să o felicit pe doamna preşedinte a Croaţiei pentru «Iniţiativa celor Trei Mări». Avem speranţa că în situaţia în care infrastructura logistică se va dezvolta pe acest proiect, ţările participante îşi vor dubla PIB-ul. Totodată, considerăm foarte important Coridorul numărul şapte European – Dunăre, pe care dorim să îl capacităm la nivelul Rinului şi să fim în conformitate cu acordurile de mediu de la Paris”, a declarat Daraban.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *