Skip to content
Puterea Știrilor Video

„România are nevoie de un avion prezidențial”, susține președintele CCIR, Mihai Daraban: E o rușine să fii într-o delegație oficială și să te dai jos din Turkish Airlines

60m.ro

România are nevoie de un avion prezidențial, a declarat președintele Camerei de Comerț a României (CCIR), Mihai Daraban, la Puterea Știrilor. El a adăugat că este „o rușine” să fii într-o delegație oficială „și să te dai jos din Turkish Airlines sau nu știu din ce avion de linie”.

„Din punctul meu de vedere, România a avut dintotdeauna nevoie de un avion de care să se folosească președinția țării. Nu cred că este o tragedie să se achiziționeze un avion, fie el și nou-nouț, pentru deplasări de acest gen. Nu cred că este o problemă, s-a creat și o temă falsă, nu a comentat nimeni atunci când era acel Boeing 706 cu 4 motoare și care era aproape <<blacklistat>> pe toate aeroporturile civilizate ale lumii din motive de zgomot și așa mai departe. Nu a comentat nimeni <<domnule, haideți să îl schimbăm>>, ci pur și simplu că nu avem bani, că suntem săraci.

Noi mai avem foarte mult de pompat în această diplomație economică, pentru că și acel avion face parte din diplomația economică. Eu am fost în foarte multe delegații cu decidenții români, cu prim-miniștri, cu președintele mai puțin, dar am fost și cu președintele actual și cu cel de dinainte și cu cel de dinainte, să știți că e o rușine să fii într-o delegație oficială cu premierul și să te dai jos din Turkish Airlines sau nu știu din ce avion de linie.

Ține de prestanța acelei țări, adică nu spune nimeni să îți iei un avion cum este Air Force One, dar sunt avioane pentru pasageri mediu curier care, într-o formă de aranjament pentru președinte, ar putea trece și oceanul fără probleme, fără escale. Sunt avioane de toate dimensiunile, dar în cazul de față cred că ar trebui un avion mai mare,  astfel încât să încapă și o delegație economică și mass-media, să îl însoțească pe președintele țării. Este nevoie, fără îndoială, dacă e să semnez undeva pentru, semnez”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *