Skip to content
Politică

România avea nevoie de PMP în Parlament, susține vicepreședintele partidului, Ion Cupă: Timpul mi-a dat dreptate

Facebook/Ion Cupa
" "

Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Ion Cupă, susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că ”mai mulți prieteni liberali” i-au mărturisit că regretă faptul că PMP n-a intrat în Parlament, alături de care ar fi format ”un guvern coerent de centru-dreapta”, care să ”facă reformele economice ce pot aduce prosperitate comunităților locale și familiilor de români”.

”Timpul mi-a dat dreptate, România avea nevoie de un partid precum PMP în Parlament. Deși nu am mai postat niciun mesaj în perioada scursă de la alegerile parlamentare, am simțit nevoia să reamintesc faptul că actuala situație politică și socială, precum și echilibrul de forțe de la nivel parlamentar, îmi dau întru totul dreptate în ceea ce spuneam cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

" "
" "

Mai mult, deloc surprinzător, mai mulți prieteni liberali mi-au reamintit recent că aveam mare dreptate când spuneam că un vot pentru PMP ar fi trimis în Parlament politicieni utili României în procesul legislativ și ar fi însemnat asigurarea unui guvern coerent de centru-dreapta cu o majoritate solidă în Parlament. Mai exact, un guvern care avea liniștea necesară să facă reformele economice ce pot aduce prosperitate comunităților locale și familiilor de români.

Așadar, prieteni din PNL mi-au readus aminte de adevărul spus înainte de alegeri și m-au determinat să fac un mic recurs la istorie, la interviurile date mass-media în acea perioadă. Am spus atunci și se confirmă pe deplin acum că „un vot pentru PMP înseamnă stabilitatea unei guvernări eficiente de centru dreapta timp de patru ani de zile”. Și tot la acea vreme spuneam că „prin acest vot se va decide dacă vom avea stabilitatea atât de necesară dezvoltării sau vom avea un nou război româno-român”, scrie Ion Cupă.

Vicepreședintele PMP reamintește declarațiile sale acordate presei chiar înainte de scrutinul din 6 decembrie 2020:

– ”Votul de duminică are o miză foarte mare pentru toți românii. Prin acest vot se va decide cine și cum va conduce România în următorii patru ani. (…) Votul fiecăruia contează enorm, nu doar pentru legitimitatea ci mai ales pentru responsabilizarea viitorului guvern”.

– „Votul la astfel de alegeri nu trebuie risipit pe cauze pierdute din start. El trebuie acordat cu înțelepciune partidelor care pot contribui direct la buna guvernare. PMP este un astfel de partid”.

– „Un vot pentru PMP înseamnă asigurarea unui guvern coerent de centru-dreapta cu o majoritate solidă în Parlament. Un guvern care va avea liniștea necesară să facă reformele economice ce pot aduce prosperitate comunităților locale și familiilor de români”.

– „Un vot pentru PMP înseamnă prezența vocii satului românesc în Parlament, a ideilor și valorilor conservatoare, creștin-democrate subordonate idealului unei Românii întregite și respectate”.

– ”Un vot pentru PMP înseamnă trimiterea în Parlament a unor politicieni utili României în procesul legislativ, utili pentru o guvernare competentă și pentru negocierea curajoasă și inteligentă a intereselor țării noastre în plan international”.

– „Un vot pentru PMP înseamnă un vot rațional pentru un partid echilibrat, harnic, cu oameni fără probleme de integritate, un partid care a demonstrat că este un partener serios pentru cetățeni și pentru toți cei care vor și pot face bine României și românilor”.

”Astăzi faptul că am avut dreptate și faptul că foștii adversari politici îmi reamintesc că am avut dreptate nu îmi dau niciun sentiment personal de satisfacție ci, dimpotrivă, îmi accentuează tristețea celui care a spus un adevăr izvorât din experiența politică acumulată, dar și tristețea că lucrurile nu se leagă în beneficiul acestui popor, iar țara noastră nu își găsește, din păcate, calea spre normalitate”, conchide Ion Cupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *