Skip to content
Politică

România bunului-simț și a normalității: Legea familiei

A venit momentul să facem ceva pentru românii de bun-simț care trăiesc corect în țara lor, respectă legile și își plătesc taxele. Românii serioși care muncesc din greu pentru un venit în jurul salariului mediu au nevoie de un semnal din partea statului și a celor care iau decizii.
Din păcate, societatea noastră a permis prea mult timp ascensiunea non-valorilor și incompetenților în dauna celor corecți. Promovarea mediocrilor în poziții cheie a dus la scăderea calității în serviciile publice și în performanța economiei.
Mulți tineri români, care termină o facultate în care au învățat din greu pentru diploma obținută, nu își găsesc un loc de muncă bine plătit și aleg să muncească în altă țară europeană sau din lume. Cei care rămân aici ezită să se întemeieze familii și să facă copii. Românii de bun-simț din România au nevoie de un manifest de încredere că pot trăi cu demnitate în țara lor, la o calitate a vieții europeană.
Sunt mulți oameni săraci în România pentru care facem deja eforturi de a-i readuce în mijlocul societății. Nu putem să-i ajutăm pe cei care creează locuri de muncă dacă nu vom putea să-i ajutăm pe cei care se zbat în sărăcie.
Există însă o realitate clară pe care trebuie să o recunoaștem: tinerii români cu studii universitare, populația activă de până în 35-40 de ani, care câștigă un venit de nivelul salariului mediu, de circa 2000 lei brut, au datorii la bănci și au cheltuieli mari de întreținere și utilități. Le rămân astfel foarte puțini bani pentru consumul lor, al familiei și pentru a întreține unul sau mai mulți copii. Le vine tot mai greu să-și ajute părinții care se confruntă cu probleme de sănătate.
Pentru această populație activă, care reprezintă clasa de mijloc în formare din România și șansa țării noastre, a venit timpul să venim cu măsuri clare de sprijin. Vom lansa în curând în dezbatere publică o lege a familiei din România, o lege care să acompanieze românul pe tot parcursul vieții: de la sprijinul pentru copii, până la încurajarea familiilor din clasa de mijloc, facilități și servicii pentru cei corecți și serioși și integrarea vârstnicilor în viața familiei…O lege care să încurajeze românii de bun-simț să-și întemeieze o familie și să-ți crească copiii în România. 
Eu cred că putem construi cu determinare și echilibru, o Românie a normalității, așa cum sunt cei mai mulți dintre români. Cred în România celor care muncesc, a celor care învață, a celor educați în spriritul unui respect și unei politeți uitate astăzi. Cred în România celor care au speranța că pot trăi așa cum merită aici, ei, copiii și părinții lor.
Cred în România celor cărora le pasă. Și a venit momentul ca această Românie a normalității și a bunului-simț să vină definitiv la putere.
Astăzi, vă cerem vouă, majorității tăcute din România – vă cerem sprijinul în construirea acestei Românii!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *