UPDATE România a fost învinsă de Belgia la Euro 2024. Calculele calificării în optimi. Mesajul lui Edi Iordănescu

fotbal nationala romania
Foto: Echipa nationala de fotbal a Romaniei

UPDATE, ORA 13.37

Selecţionarul Edward Iordănescu a transmis un mesaj de mulţumire fanilor după meciul pierdut de România cu Belgia, scor 0-2, la Euro-2024. El afirmă că la Koln, sâmbătă, a fost o lecţie de susţinere şi afecţiune. „Cele mai emoţionante momente pentru mine ca antrenor până azi”, a afirmat Iordănescu.

„Când imnul României răsună din zeci de mii de piepturi pe un stadion de la EURO, într-o ţară străină, pe finalul unui meci în care suntem conduşi, înseamnă că sacrificiul şi lupta jucătorilor din teren nu sunt doar apreciate de suporterii români, ci au unit într-o forţă copleşitoare toată munca noastră şi afecţiunea românilor de pretutindeni.

După atmosfera incredibilă de la Munchen, a venit lecţia de susţinere şi afecţiune de la Koln. Cele mai emoţionante momente pentru mine ca antrenor până azi.

Vă sunt recunoscător şi vă mulţumesc în nume personal, dar şi în numele întregului staff şi al vestiarului echipei naţionale, în numele tuturor băieţilor noştri!

Aşa cum am promis, echipa asta dă totul. Până la capăt. Indiferent de zi şi de adversar, noi suntem români, suntem mândri de asta şi luptăm până la capăt!

Uneori iese perfect, alteori nu. Dar când ieşim de pe teren fără vreo urmă de îndoială că am dat totul pentru România şi pentru români, avem toate şansele ca în meciul următor să schimbăm lucrurile pe tabelă!

Ne vom reface fizic atât de repede cât se poate, am strâns deja rândurile şi vom fi din nou pregătiţi, cu tot sufletul şi tot ce avem mai bun fiecare, să vă facem mândri iar!

Capătul nu e aici, vă asigur. Iar noi, împreună, luptăm până la capăt!”, se arată în mesajul selecţionerului.

ŞTIREA INIŢIALĂ

România a cedat în fața Belgiei, scor 0-2, însă șansele de calificare în optimile Campionatului European rămân intacte. De fapt, singurul lucru pe care l-am pierdut sâmbătă a fost ocazia de a avansa în următoarea fază, încă după etapa a doua, fără să mai așteptăm rezultatele din ultima rundă din grupe.

Înaintea partidei cu Slovacia (miercuri, Frankfurt, ora 19.00, Pro TV), calculele calificării sunt avantajoase pentru tricolori. Mai mult decât atât, în funcție de rezultatele care vor fi în celelalte grupe, e posibil să asistăm chiar la un scenariu ideal: România și Slovacia să se califice împreună în optimi, cu o remiză, la Frankfurt. În mod cert, dacă cele două naționale vor avea această opțiune, nici una dintre ele nu va risca în partida de miercuri.

În rest, România are următoarele variante:

*Victorie cu Slovacia și e în optimi.

*Remiză cu Slovacia și e în optimi.

*Eșec cu Slovacia și calificare pentru România în optimi, de pe locul 3 în grupă, cu condiția ca Belgia să învingă Ucraina. De precizat că, în acest caz, calificarea noastră depinde și de rezultatele din celelalte grupe.

*Dacă România – Slovacia și Belgia – Ucraina se vor încheia la egalitate miercuri, atunci toate cele patru naționale vor avea câte 4 puncte. În acest caz, având golaveraj mai bun decât Slovacia și avantajul rezultatelor directe cu Ucraina, vom încheia grupa pe primele două locuri și, garantat, vom fi în optimi.

*Varianta de coșmar pentru România ar fi să piardă cu Slovacia, iar Ucraina să ia punct sau puncte cu Belgia. În acest caz, tricolorii vor fi eliminați printr-o clasare pe locul 4 în grupă. Pentru că vor fi depășiți la punctaj de Slovacia și de Ucraina. Și, la egalitate de puncte cu Belgia (dacă va pierde cu Ucraina), vor fi depășiți de rezultatul meciului direct cu această națională.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina 1-2 (Dusseldorf)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA 2-0 (Koln)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României
*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: