Skip to content
Economie Societate

România, cel mai mare cumpărător de ciocolată dintr-o țară vecină. Țara nu este Moldova

România a fost cel mai mare cumpărător de produse de ciocolată din Ucraina, 4.900 tone de ciocolată şi produse din cacao, urmată de Ungaria (2.600 tone) şi Bulgaria (2.500 tone), potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piaţă Pro-Consulting.

Producătorii ucraineni şi-au majorat anul trecut cu 22,6% exporturile de ciocolată spre Uniunea Europeană, până la 41,2 milioane euro, informează economica.net.

Experţii precizează, de asemenea, că produsele de cofetărie care conţin cacao au rămas cel mai important segment datorită preţurilor mai accesibile comparativ cu batoanele produse numai din ciocolată sau produsele din ciocolată cu o greutate de peste două kilograme.

Produsele de ciocolată reprezintă 28% din toată piaţa produselor de cofetărie din Ucraina şi sunt exportate în 50 de ţări.

Anterior, Unian a informat că în 2018 Ucraina şi-a majorat cu 8,7% exporturile de produse agricole spre UE până la 6,3 miliarde dolari.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, printre produsele agroalimentare importate de România care au înregistrat creşteri, în 2018, se află şi ciocolata. Anul trecut importurile de ciocolată au crescut cu 30,4 milioane de euro.

Compania Roshen, controlată de preşedintele Ucrianei, Petro Poroşenko, s-a clasat pe locul 25 în clasamentul global al producătorilor de dulciuri în anul 2018. cu o poziție mai jos față de anul 2017, conform Global Top 100 Candy Companies 2018 citat de bucpress.eu.

Roshen este cel mai mare producător de ciocolată din Ucraina.

În prezent, compania Roshen Corporation deține opt fabrici, cu peste 10.000 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *