Skip to content
Economie

România – consum mare, investiții puține. Mugur Isărescu: Am fost recent în provincie, coloană după coloană, nu arată a recesiune, te orbesc farurile

Inquam Photos / George Călin

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus că pe drumurile României „nu prea arată nici a recesiune, nici a poverty (sărăcie – n.red.)”, ci „consumul e mult mai mare decât investițiile”. „Așa cum arată lucrurile acum, suntem călare pe situație, ducem inflația în jos cât putem”, a adăugat el.

„Am fost recent în provincie, coloană după coloană, și pe o parte și pe alta, nu e doar în București. Nu prea arată nici a recesiune, nici a poverty (sărăcie – n.red.). Arată un singur lucru: consumul e mult mai mare decât investițiile. N-avem drumuri. Nu poți să-mi spui că sunt prea multe mașini, or fi, dar e o realitate, îți sare în ochi. Nu mai poți să privești, te orbesc farurile”, a declarat Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a transmis un avertisment, luni, în privința prețurilor la energie.

„Nu e de glumă”, a spus șeful băncii centrale, subliniind că majorările de tarife la gaze naturale și electricitate generează rapid un efect în lanț.

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 16,3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 11,2% pentru sfârşitul anului viitor, potrivit datelor prezentate luni de guvernatorul BNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *