Skip to content
Politică

România-Coreea, colaborare de perspectivă. Vicențiu Știr (ALDE) pledează pentru productivitate

facebook.com

Citiți în cele ce urmează despre o colaborare de perspectivă a României cu Coreea de Sud. Vicențiu Știr (ALDE) – secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri – pledează pentru productivitate.

Într-un status postat vineri pe Facebook, guvernantul vorbește despre înființarea Centrului Român de Productivitate, amintind că încă din 2015, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în cooperare cu Ministerul Strategiei și Finanțelor din Coreea de Sud, a demarat cooperarea în cadrul Knowledge Sharing Program, implementat de către Korea Development Institute și grupul interinstituțional de specialiști din România.

Fotografia postată de Vicențiu Știr.

Iată mesajul integral al lui Vicențiu Știr:

Astăzi, 17 noiembrie, am concretizat cooperarea dintre România și Republica Coreea cu scopul de a crea o nouă oportunitate pentru a pune bazele instituționale ale productivității în țara noastră prin perspectiva înființării Centrului Român de Productivitate.

Încă din 2015, Ministerul nostru în cooperare cu Ministerul Strategiei și Finanțelor din Coreea, au demarat cooperarea în cadrul Knowledge Sharing Program, implementat de Korea Development Institute și grupul interinstituțional de specialiști din țara noastră.

În această perioadă, grupurile de lucru din Coreea și România au reușit să identifice problemele majore pe care le întâmpină economia țării noastre în domeniul productivității și să stabilească un plan de acțiune pentru punerea în aplicare a unor măsuri care să conducă la eficientizarea activității în economia românească, în special în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii.

Prin cadrul de discuții bilaterale pe care l-am creat astăzi, am reușit să punem bazele unei platforme de cooperare între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Korea Productivity Center, astfel încât obiectivul înființării Centrului Român de Productivitate să poată fi atins anul viitor.

Suntem încrezători că cele mai bune practici, metodologia avansată în domeniul productivității și experiența specialiștilor Korea Productivity Center vor contribui în mod decisiv la instituționalizarea productivității în România, la crearea unei strategii de productivitate la nivel national și conștientizarea avantajelor realizării unui mediu favorabil dezvoltării antreprenoriatului.

Revitalizarea mediului de afaceri, intensificarea schimburilor comerciale și dinamizarea antreprenoriatului sunt obiectivele noastre în cadrul Guvernului României pentru actualul mandat, iar prin programul de cooperare cu Republica Coreea ne propunem să sprijinim eforturile pentru atingerea țintelor propuse.

#MediuDeAfaceriPrietenos”.

Fotografia postată de Vicențiu Știr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *