Skip to content
Politică

România, corigentă la absorbția fondurilor europene. Norica Nicolai, avertisment: Sunt probleme ce țin de birocrație! EXCLUSIV

Una din temele adesea regăsite pe agenda discuțiilor politicienilor cât și a simplilor cetățeni este cea a absorbției fondurilor europene a României. Recent, comisarul european Corina Crețu a criticat dur felul în care guvernarea a reușit să absorbă fonduri europene, mai ales în domeniul transporturilor.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu europarlamentarul ALDE Norica Nicolai pentru a afla viziunea dânsei privitoare la absorbția fondurilor europene. Concret, eurodeputatul a atras atenția că absorbția nu este una semnificativă existând varii motive inclusiv ce țin de birocrație.

„Nu este una care să fie considerată semnificativă pentru că procesul a început foarte târziu pentru România. Deși bugetul fusese adoptat în mandatul trecut, noi, pe Guvernarea Cioloș, deci în 2016, după 7 ani nu aveam acreditate nici autoritățile de management. În aceste condiții s-a pierdut un tempo pe care îl decontăm. Este foarte clar. Mai sunt probleme care țin de birocrație și care cu siguranță trebuie clar soluționate și este vorba despre nevoia de simplificare a procedurilor de absorbție. Și Comisia Europeană a contribuit la simplificare. Și părerea mea este că în materie de transporturi lucrurile stau foarte prost.

După părerea mea, problemele absorbției fondurilor europene pot fi rezolvate parțial. Sunt domenii la care se poate recupera, întări absorbția, dar sunt și domenii precum cel al transporturilor legate de care eu văd că va fi foarte dificil de soluționat ceva. Slavă Domnului că merge bine absorbția pe agricultură”, a declarat europarlamentarul ALDE Norica Nicolai în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *