Skip to content
Sport

România, cu 12 atleţi la europenele de la Glasgow. Patru dintre ei sunt de la CSM București

Atleții Andrea Mikloș, Alina Rotaru, Bianca Răzor și Andrei Gag fac parte din lotul de 12 sportivi care vor reprezenta România în competiția continentală

Între 1-3 martie toată crema atletismului din Europa se mută la Glasgow pentru cea mai puternică reuniune de pe continent.

”Tricolorii” au 12 reprezentanți, patru dintre ei, legitimați la Clubul Sportiv Municipal din București, fiind campionii țării: Andrea Mikloș( 400 metri), Bianca Răzor (800 metri), Alina Rotaru (săritura în lungime), Andrei Gag (aruncarea greutății).

Numărul ”tigrilor” ar fi fost mult mai mare dacă nu surveneau accidentările de ultim moment ale lui Marian Oprea (triplu medaliat la CE indoor și multiplu medaliat la JO și CM în proba de triplu salt) și Andreea Panțuroiu (deținătoarea aurului continental la under 23, în proba de triplu salt).

” Sperăm că vom fi adevărați tigrii pe arena din Glasgow. Mă bucur că m-am calificat la Europene, am speranțe pentru sezonul viitor că pot evolua și mai bine. Sunt la categoria tineret, nu pot promite medalii acum, dar sper ca peste câțiva ani să vină și titlul european pentru mine. Concursul va fi foarte strâns, aș dori să-mi îmbunătățesc cel mai bun timp” – Andrea Mikloș, medaliată cu aur la Campionatele Europene de tineret și cu bronz la Mondiale în proba de ștafetă 4×400 metri.

” Vreau să fac un concurs bun, nu mă gândesc la finală, iau pas cu pas, întâi calificările, apoi vom vedea ce va fi mai departe. Nu sunt sută la sută bine din punct de vedere fizic, dar sper ca la Glasgow să uit de toate și să pot arunca bine” – Andrei Gag, medaliat cu argint la Mondialele Indoor din 2016 la greutate, locul doi la Mondialele de juniori din 2010 la aruncarea discului.

”Nu am nimic de pierdut, vreau să fac o figură cât mai bună. Voi fi alături de cele mai bune alergătoare din Europa. Vor fi curse tactice, depinde mult de psihicul și pregătirea pe care o are fiecare sportiv. Abia am început cu această probă, este mult să mă gândesc la o medalie, dar nu se știe niciodată ce se poate întâmpla în concurs” – Bianca Răzor, campioană europeană de juniori la 400 metri, aur la Europeanul under 23, tot la 400 metri și bronz la Mondiale în proba de ștafetă 4×400 metri.

Lotul României la Campionatele Europene Indoor de la Glasgow

Andrea Mikloș (400 m), Daniel Petre Rezmiveș (60 m), Marina Andreea Baboi (60 m), Andrei Marius Gag (greutate), Alina Rotaru (lungime), Bianca Răzor (800 m), Claudia Bobocea (1.500 m și 3.000 m), Daniela Stanciu (înălțime), Alexandru Terpezan (60 m), Ionuț Neagoe (60 m), Dorin Andrei Rusu (1.500 m) și Florentina Marincu Iușco (lungime).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *