Skip to content
Politică

România, denigrată la un post de televiziune din Rusia: ” În cazul apariţiei unei persoane străine, se alertează poliţia”

România este din nou ținta ironiilor și a criticilor dure din partea altor țări.

Astfel, se pare că postul public de televiziune din Rusia a difuzat noaptea trecută un documentar ce prezintă România într-o manieră tendenţioasă.

Mai mult, principala supărare a Moscovei este existenţa scutului antirachetă de la Deveselu. Filmul a fost dezbătut apoi într-o ediţie speciala cu experţi pro şi contra NATO, informează Antena3.ro

”Deveselu – un mic sătuc la 150 de kilometri distanţă de Bucureşti. Cu o populaţie de 2000, satul a devenit celebru după ce în apropiere a fost dislocat sistemul NATO de apărare antirachetă. Acum, aici e o zonă cu control sporit. Aici nu funcţionează telefonia mobilă, iar în cazul apariţiei unei persoane străine, se alertează poliţia”. Aşa îşi încep jurnaliştii ruşi fragmentul de 13 minute dedicat României în documentarul „Capcana Europeană”.

Totodată, imaginile folosite, dar şi comentariul, scot în evidenţă sărăcia şi lipsa locurilor de muncă din ţara noastră. Filmările au fost făcute la Deveselu, dar şi în cartiere insalubre din Bucureşti, în sate cu locuinţe fără electricitate şi în palate ale comunităţilor de romi din sudul ţării.

Fostul președinte al României este și acesta intervievat, însă nu este menţionată data filmării.

În comentariu, jurnaliştii ruşi susţin că Traian Băsescu îl înţelege pe mareşalul Ion Antonescu, care a intrat în război alături de Germania lui Hitler pentru a putea recupera Basarabia. Se spune şi că instalarea scutului antirachetă la Deveselu este meritul fostului preşedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *