România depășește borna de 1.000 km de autostradă. Bode: Sălajul face istorie

România depășește borna de 1.000 km de autostrăzi la nivelul întregii ţări, odată cu inaugurarea segmentului din Autostrada Transilvania cuprins între Nuşfalău şi Suplacu de Barcău, cu o lungime de 13,55 km, anunță autoritățile.

Lucian Bode a fost prezent la inaugurarea ultimilor kilometri de autostrada care au adus distanţa totală a autostrăzilor din România la 1.004 km. De altfel, în  2020, el  promitea că va fi alături de sălăjeni la momentul finalizării acestui tronson.

„Prin darea în trafic a celor 13,5 kilometri de autostradă din Autostrada Transilvania, Sălajul face istorie, sunt primii kilometri de autostradă daţi în trafic din judeţul Sălaj şi România face istorie pentru că atinge borna de o mie de kilometri pe autostradă” (…) Este un prag important dar nu suficient. (…) Românii cu certitudine s-au săturat de angajamente, de promisiuni, aşteaptă să circule pe kilometri de autostradă nou construiţi”, a declarat secretarul general al PNL, alături la eveniment de președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Contractul de aproximativ 77 mil. euro a fost semnat în mandatul ministrului PNL al Transporturilor, Lucian Bode, în anul 2020.

Până la finalul lui 2023, autoritățile promit că va mai fi inaugurată o porțiune de aproximativ 18 km, între Chețani și Câmpia Turzii. Pentru anul viitor, la nivelul întregii țări, Guvernul dă asigurări că vor mai fi construiți alți 250 km noi de drum de mare viteză care vor fi dați în circulație.

 

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: