Skip to content
Politică

”România devastează statistic celelalte țări europene” by Viorica Dăncilă

romanialibera.ro

Viorica Dancila a ţinut un discurs cu ocazia primei şedinţe de guvern din acest an, în care a prezentat toate datele statistice legate de economia ţării în raport cu cea a mediei ţărilor membre UE.

Premierul și-a început discursul prin a spune că ”Avem astăzi prima ședință de guvern din acest an și prima în noua calitate a Executivului de coordonator a întregului proces de exercitare a președinției Consiliului Uniunii Europene. E o onoare și o responsabilitate pentru România, dar și pentru echipa noastră guvernamentală. În calitate de prim-ministru, voi coordona exercitarea președinției cu implicarea deplină și activă a tuturor colegilor din cabinet. 

Când a ajuns la datele statistice cu privire la evoluția economică a țării noastre în comparație cu media celorlalte țări europene, Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă, afirmând că ”România se situează pe locul 7 în ceea ce priveşte dinamica exporturilor totale, DEVASTÂND… devansând state puternice, precum Franţa, cu 4,6%, Germania cu 4,1% sau Italia cu 3,8%  la creşterea economică şi productivitatea din ultimul an.

Amintim că joi va avea loc vizita Comisiei Europene pentru predarea oficială a președinției Consiliului European, fiind anticipat un fiasco total din cauza lipsei de pregătire a Guvernului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *