Skip to content
Politică

România dezolantă: școli care stau să pice peste elevi FOTO

blog.worldvision.ro

Citiți, în cele ce urmează, despre imaginea unei Românii dezolante, în care învățământul se face în mai multe școli stau să pice peste elevi.

Sute de elevi din judeţul Vaslui vor începe anul şcolar 2016 – 2017 în condiţii specifice lumii a treia, în şcoli care se dărâmă peste ei, vechi de peste un secol, în care au învăţat şi stră-străbunicii lor. În sălile de clasă, plouă ca afară, unii pereţi au început să se dărâme, iar acoperişurile sunt susţinute cu pari din lemn. Autorităţile caută disperate soluţii pe ultima sută de metri, fiind considerate unele de compromis, pentru a nu pune în pericol viaţa copiilor, arată un reportaj al agenției News.ro.

Într-o comună de pe „Valea Plângerii” (aşa cum o numesc localnicii), primăria va muta elevii în containere care seamănă cu nişte chioşcuri de ziare, cu o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi. Într-un sat învecinat, alţi copii mai „norocoşi” vor învăţa într-o casă de locuit, cu vie în faţa uşii de acces care, din păcate, are câte un geam spart.

(foto: News.ro)

Citiți AICI întregul material, însoțit de o galerie foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *