Skip to content
Societate

România donează Ucrainei 11 ambulanțe. Raed Arafat: Sunt mai vechi, dar funcționale

Inquam Photos/Octav Ganea

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat că România va dona 11 ambulanțe Ucrainei. De asemenea, acesta a vorbit despre organizarea autorităților pentru primirea la graniță a refugiaților ucraineni.

„Hotărârile CNSU aprobate azi și în baza cărora se vor emite acte normative. Hotărârea pentru decontarea cheltuielilor de cazare. Hotărârea de Guvern e deja pregătită și în curs de avizare. Cifrele se pot schimba, va fi o discuție între ministre. Pemierul a cerut ca HG să fie emisă urgent ca să putema coperi cheltuielie de cazare care au fost deja realizate de autorități, cămine, locurile de cazare.

Mai e o Hotărâre care a fost scoasă și care acordă ajutor Ucrainei prin donarea a 11 ambulanțe de urgență. Nu putem da ambulanțe noi, că sunt pe fonduri europene și nu au trecut încă cinci ani. Sunt mai vechi, dar ne asigurăm că sunt funcționale cu toată aparatura din dotare. E o solicitare venită din Ucraina”, a declarat secretarul de stat.

„Pe linia protecției civile, acum avem loc de tabere de refugiați, centre de tranzit cum se spune oficial, care sunt pe toată linia județelor la granița cu Ucraina. Ele nu vor fi permanent locuite, doar se intră în ele, se procesează, se așteaptă până găsim loc de cazare, apoi persoanele sunt transferate acolo.

IGSU deja a făcut o mobilizare majoră în toată țara pentru a transfera la județele de graniță și cele limitrofe mare parte de tabere. Capacitatea e de 7.000 de persoane. Acum sunt ridicate doar o parte care asigură capacitatea de cazare pentru acest moment.

Acum avem ca forțe doar pe linia protecției civile 676 de persoane implicate, la care se adaugă și personalul de la DSU, la Isaccea și Siret, cu personal de la IGSU. Ca tehnică sunt implicate peste 380 de mijloace de intervenție ale IGSU”, a mai spus Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *